Šok terapija uspela mršavljenje se nastavlja!

Najtežih 48 sati programa do sada. Prvo – prethodna nedelja je bila neuspešna, što ste mogli pročitati u prethodnoj temi, drugo – dobio sam program šok terapije, koji ne bih preporučio nikome. Onako smoren, zbog loših rezultata, slušao sam Doktorku i prihvatio šta je rekla da radim sledećih 48 sati, do vanrednog pregleda. Dobio sam 3 različite vrste, nazovimo ih tečnosti, koje u količini od jedan litar treba da unesem u organizam u toku 24 sata (iliti po dva litra od svega – u 48 sati). Delovalo je ok, na papiru. Prihvatio sam, došao kući, čvrsto rešen da u ovome uspem i istrajem.

Prvo veče je prošlo relativno dobro, pomešana dva, plus treći “element” sam poneo na posao, podgrejao sam i krenuo da jedem. Posle polovine drugog tanjira počela je agonija. Nije mi se više sviđalo. Ne želim da delujem razmaženo, ali bilo ko, ko je probao dijetu sa “jedeš samo jednu stvar koliko god želiš”, zna da takve stvari koliko god deluju ok na papiru, veoma su iscrpljujuće i naporne.

Agonija se nastavila i došao sam kući, opet sam jeo jedno te isto, ovog puta umesto ručka. I uveče, pogađate, opet sam jeo nešto od toga. Shvatio sam da je potrebno da unesem te količine da bi se proces pokrenuo u telu opet. Dva elementa sam savladao jer ih volim, ali treći je bio neosvojiva prepreka. Svaki put kad sam osetio glad otišao bih i uzeo malo, ali više je on jeo mene nego ja njega. I tako je došlo veče i panika je postala sve veća. Prvo sam planuo na svoju dragu bez preteranog razloga, onda sam spustio slušalicu mlađem bratu kada mi je saopštio još jednu od svojih ingenioznih akcija. Naime, mobilni telefon mi je ostao u Vršcu, čuli smo se jednom dnevno da mi prenese ko je zvao i šta je stiglo od poruka. Onda, javio mi je da je stigla jedna poruka i da nije bilo više mesta, pa je on, obrisao sve poruke iz inboxa… Nisam imao komentara. A nisam želeo ni da ga grdim, vičem ili bilo šta drugo, jer sam se cele večeri ponašao kao druga osoba.

Onda je došao četvrtak. Bio sam delimično srećan jer je agonija pri kraju. Ili je barem tako izgledalo. Kolega sa kojim radim u istoj kancelariji je slavio rođendan. Verovatno već znate šta sledi ako ste čitali prethodne postove. Čestitanje, okupljanje, sečenje torte. Koleginice mnogo vole da mu kupe neku garderobu za rođendan, pa da ga onda teraju da se presvlači. I tako su sve koleginice koje su dobile tortu, stale pored mog stola i pokušavale da nateraju kolegu rođendanca da se presvuče. Nisam prisustvovao, i ne znam da li je na kraju podlegao pritiscima, izašao sam napolje dok se poslastičarnica, koja je nastala u blizini mog stola, ne raščisti. Izašao sam i zapalio. Onda je jedna, inače divna starija koleginica, koju mnogo poštujem, verovatno ne želeći da bude u gornjoj gužvi, izašla na dvorište sa svojom tortom da je dovrši na vazduhu. Zar me progone??? Tortofobija se inače zove strah od torte dok si na dijeti. Povećava konzumaciju cigareta za 50%.

Elem, došao je kraj radnog vremena i konačno sam se uputio Doktorki. Pa.., za dva dana od prošlog merenja, skinuo sam gotovo ceo kilogram i nešto više od jednog procenta masti, izgubio sam po centimetar u grudima, struku i slično. Nisam mogao da verujem. Stvarno je uspela operacija. To što je pacijent umalo postao masovni ubica ostavimo po strani. Dobio sam program za dalje, veoma sličan prethodnim, sa nešto malo tumbanja tu i tamo. Pitao sam “A Večeras?”. Pa, reče Doktorka: “da li možete da izdržite po programu i danas ceo dan?”. Rekao sam joj da je preklinjem da mi da nešto da zagrizem čvrsto, bilo šta, samo da ne pijem više tečnosti… Pa, rekla je “neka ostane jogurt, a pojedite uz to još dve tri hrenovke”.

Hrenovke su najlepši obrok na svetu. Niste znali to? Pa sve je relativno, probajte da jedete ono što mrzite dva dana, pa onda stavite ispred sebe tri hrenovke, obožavaćete ih.

To bi bilo to, na Facebook stranici sam zamoljen da pribavim od moje drage par recepata koje pripremamo tokom programa, pa će verovatno sledeći tekst tokom vikenda biti o tome, do tada pozdrav do ponovnog čitanja.

exDebeljuca

* * *

Želim samo da napomenem, da namerno ne bih navodio neke specijalne elemente dijete kao što su bila ova 3 sastojka (inače svakodnevna) koja sam koristio u ovih 48 sati. Rekoh gore da je jedan od njih jogurt, jer njega stvarno volim, ali prosto ne želim da neko pomisli da je neka od stvari koje pišem ovde dobitna kombinacija za njega lično, pa da onda napravi sebi komplikacije. Svedok sam toga da je ovaj program očigledno drugačiji za svakoga pojedinačno i ne želim da na bilo koji način navodim ljude da prate program ishrane na isti način kao što to ja radim. Specifična jela koja pripremamo su izuzetak, jer je to čisto kao predlog kako pripremiti jedan od obroka u svakodnevnoj ishrani od kvalitetnih sastojaka.

* * *

Image © Christer Rønning Austad

p.s. I ne zaboravite da podelite ovaj tekst sa prijateljma ili da date komentar.


• Prethodni tekst: Preko zvezda do trnja…

• Sledeći tekst: Prestanimo da se žalimo!

7 komentara na “Šok terapija uspela mršavljenje se nastavlja!”

 1. mina 19 March 2010 at 09:19 #

  Odlican tekst!!! Zasmejao si me do suza!!

  [Reply]

 2. Toni 19 March 2010 at 09:47 #

  Bravo care. Tako sam ja jednom smršao do 100kg i stajao sam na tome baš dugo i nisam odradio “Šok terapiju” :)

  [Reply]

 3. tool 28 March 2010 at 04:59 #

  научили

  [Reply]

 4. alexandra 6 January 2011 at 13:59 #

  hm…taman pomislih evo sok terapije i za mene kad on nece da kaze sta je taj sastojak…razumem da ne zelis da budes odgovoran za neciji kolaps…

  [Reply]

 5. milka 19 January 2011 at 14:11 #

  mogao si da nam navedeš ta tri sastojka koja si tako slatko ručkao. al dobro,tvoja odluka.

  [Reply]

 6. Ivana 25 March 2011 at 17:53 #

  JA SAM DEBELA KO SVINJA – IMAM 117kila.Ne mogu nista da obucem.Prestala sam se prati.

  [Reply]

 7. Tash 15 June 2011 at 15:40 #

  Ja sam te, Debeljuco, tek nasla. Citam sve redovno, pojma nemam sta ce biti na kraju, necu da virim. Pises veoma zanimljivo, otvoreno, bas mi se dopada! Navijam za tebe!!!

  [Reply]


Tvoj komentar? Tebe ništa ne košta a meni puno znači