Piletina kod SajberBosanke – [Gostujući tekst]

Interesantno je koliko je Internet fantastično mesto, jer omogućava da kompanije na potpuno jednostavan način dođu do publike. Uspevaju te iste kompanije i da dođu do publike putem ostalih medija, ali kada na Internetu iza preporuke stoji vaš prijatelj ili neko čiji rad ili projekat pratite, onda takva preporuka ima mnogo veću težinu. Ta preporuka “konvertuje” čitaoca, primaoca poruke u nekoga ko će to stvarno i probati. Procenjuje se da tek prilikom sedmog ili osmog gledanja tv reklame, konzument odlučuje da neki proizvod i proba, tek tada ga registruje. Na blogovima koji se redovno prate obično je to već prilikom prve sledeće posete prodavnici. Šta će dalje biti zavisi od samog proizvoda i da li je preporuka bila istinita, da li je nešto prećutala. Prvo da vas upozorim. Ovo nije dijetalni tekst, sadrži opscene slike sočne piletine, sa svim svojim delovima, čak i “kožuricom” (ne valja zbog holesterola). Čitate na svoju odgovornost!

Cyberbosanka

Predstavljam Vam Hanu Kazazović, blogerku iz Bosne. Dobrodošla, ba! :D Nekoliko puta sam već pričao o povezivanju. Kao i mnoge druge, ni Hanu nisam nikada uživo upoznao, ali se virtuelno poznajemo, po meni je jedna od zapaženih blogerki na sceni “Jugosfere” (popularan naziv za zonu koja razume srpskohrvatski jezik). Ona je jedan od redovnih čitalaca ovog bloga, a ja se trudim da na isti način pratim i njen. Njeno pisanije možete pratiti na blogu Cyberbosanka. Da ne dužim, prvo je posle čitanja ovog teksta tražila savet na tviteru, a posle toga rekla da bi mogla i da napiše nešto o pripremi piletine uz Magi-zacin. Rado sam to prihvatio mada nije tekst o iskustvima tokom dijete, ali više zato jer nju smatram delom zajednice koju planiram da izgradim oko ovog bloga. Uživajte u njenom tekstu:

Maggi začin za dobar ručak bez puno muke

Vrlo rijetko gledam TV i kompanije koje meni žele nešto saopštiti zaista nemaju potrebe da plaćaju skupe sekunde na TV-u. Oni koji meni (bloggerki kojoj je internet osnov za sve) hoće prodati nešto moraju doći ovdje – na internet, blogove, društvene mreže. Upravo sam na internetu i čula za Maggi začin za pileće meso. Možda su oni i snimili neki TV spot, ali pročitavši Ivanov i Dedin post stalno sam zagledala po policama prodavnica tražeći ih da ih kupim. I našla sam ih!

Kad sam dragom rekla da ćemo za ručak jesti čitavo pile mislio je da sam prolupala. Nas dvoje čitavo pile?! Jeste, ješćemo ga par dana, ali morala sam probati kako to izgleda. Već godinu i par mjeseci živimo skupa i nisam se usudila peći čitavo pile, to mi nekako djelovalo komplikovano. Kupila sam pile, Maggi začin sa biljem i izračunala kad trebam sve staviti na pečenje da bi bilo gotovo dok dragi ne dođe s posla. Dok sam sve to spremala palo mi je na pamet da pravim fotografije i napišem post o tome. Nije mene niko zvao ali zašto ne bih nepozvana napisala post o tome?

Uputstvo je vrlo jasno napisano. Izvadiš kesu i uguraš pile u nju. Ubaciš začin i zavežeš vrpcom. Vrpca? To je valjda ovaj neki mali hepek? Svezah ali mi se učinilo da nisam dovoljno zategla. Nema muškarca u kući pa ću ostaviti tako – šta se može desiti? Rerna na 200 stepeni i pečenje od 60 minuta. Ništa lakše i jednostavnije!

Ugurala sam sve to u rernu i vrlo brzo mi je kuću ispunio vrlo primamljiv miris. Nisam ja neka kuharica mada stalno nešto kuham. Nekako sam se ispraksirala i dragi mi kaže da sam postala specijalista za “brza jela bez puno muke”. Sve oko čega ne treba mnogo truda, a da je rezultat dobro i ukusno jelo mora bar jednom naći mjesto na mom jelovniku. Nemam inače puno vremena za kuhanje, pa obožavam ovakva rješenja koja od mene naprave pravu domaćicu

;)

A to se upravo desilo sa ovom piletinom. Iako sam imala mali peh jer se kesa razvezala u toku pečenja pile je ispalo odlično. To razvezivanje nije štetilo ukusu jer inače piše da se 15 minuta pred kraj probuši kesa nožem ako hoćete hrskaviju koricu. Meni se kesa razvezala taman malo prije nego što sam htjela sama da je bušim (uštedila mi trud).

Ukus – odličan, zaista. Ono što je najvažnije meso je sočno. Ja se sjećam da je moja mama za ovakav ukus nekad davno pekla pile na nekoj pivskoj flaši u koju je sipala neke začine. Pile bi nasadila na flašu i zalijevala okolo, pa opet nikad nije bila sigurna na šta će sve to ličiti. Ovo je mnogo jednostavno, čak i početnik poput mene je uz minimum truda dobio ručak na kojeg može pozvati i neke zahtjevnije goste. Samo treba u kesu ugurati i neki krompir. Deda kaže da može

;)

A tu su i slike da vidite kako je proces pripreme tekao.

Posetite Hanin blog

p.s. Update: upravo sam provalio da joj je danas rođendan, pa joj poželite još puno kulinarskih uspeha i još nešto lepo…


• Prethodni tekst: Maggi začini

• Sledeći tekst: Pripreme za promene

15 komentara na “Piletina kod SajberBosanke – [Gostujući tekst]”

 1. ines 13 December 2010 at 09:47 #

  Super! Jedva čekam i ja da spremim, super ideja za nedeljni ručak, pošto mi inače celo pile nije primamljivo ni malo, ali ovo je već nešto drugo :) Pozdrav!!!

  [Reply]

 2. masheenka 13 December 2010 at 10:01 #

  STROGO ZABRANJENO postavljati ovakve tekstove i linkove prije 12h! Tek je 10, a vec mi voda curi na usta a crijeva sviraju harmoniju.. :D

  [Reply]

 3. Cyber Bosanka 13 December 2010 at 10:03 #

  Hvala na ovakvoj najavi :) I samo da kažem – pile nam je trajalo samo dva dana, sve smo pojeli :)

  [Reply]

 4. nastasja 13 December 2010 at 10:19 #

  Svaka cast , Cyber Bosanka! ;))) Ovo je ultradelicious! :D njam! Samo da ja tu negde izbauljam ovaj zacin :D

  pozdrav Debeljuci! ;)

  [Reply]

 5. […] This post was mentioned on Twitter by Ivan Cosic and Debeljuca, internetagencija. internetagencija said: Respect za kampanju za Magi zacin za piletinu koja se vodi na blogovima http://bit.ly/gWV8XL Koja agencija ovo radi? #onlinePR […]

 6. Marinela 13 December 2010 at 10:41 #

  O da, reklamira se i na TV-u, ali od skoro. No, ja odavno ne verujem reklamama, a preporuka je ipak nešto sasvim drugo. Pretpostavljam da je umesto celog pileta moguće staviti npr. nekoliko pilećih bataka ili neku malo veću količinu belog mesa.
  Hvala na preporuci!
  I srećan rođendan! :)

  [Reply]

 7. […] This post was mentioned on Twitter by Hana Kazazovic, Natasa Tasic . Natasa Tasic said: RT @cyberbosanka: Kad kuham odmah i post napisem :) Piletina kod SajberBosanke [Gostujući tekst] – Debeljuca – http://ow.ly/3o72R […]

 8. Charolija 13 December 2010 at 12:47 #

  Mmmm…kad vidim ovo sočno pilence…moraću i ja da spremim jedno ovakvo. :D

  [Reply]

 9. Dortha 30 April 2016 at 00:55 #

  I am loving the preiwevs of the new stamps – these are going to be a must have – they all look so cute. Will try and get my card made later today :o)-x-

  [Reply]

 10. car insurance 20 May 2016 at 16:22 #

  That’s way the bestest answer so far!

  [Reply]

 11. kredit hausfrau records 28 January 2017 at 21:00 #

  Un articolo che mette il buon umore rovinato dai commenti sotto l'articolo, con righe troppo lunghe, non giustificate, con caratteri piccoli, neri su sfondo bianco e con file pesantissimi da scaricare! :)MAMAAAAA mi ha fatto impazzire! È da ieri che continuo a cantare mamaaaa come un babbo!

  [Reply]

 12. http://www./ 29 January 2017 at 05:15 #

  Wan pisang: wa da trn td round2 nek moto. India wa nmpk tp wa kesal cina yg pom pang pom pang wa xnmpk..stkat ahso watpe..org muda die lah trun..ni mlyu yg wa nmpk jerit2 mcm kne sawan.

  [Reply]

 13. http://www./ 12 February 2017 at 07:57 #

  How have I never noticed the favicon in Google Calendar!?! Great round up here, Bradley. There are several design elements here I hadn’t noticed on some of the sites I regularly visit…

  [Reply]

 14. baukredit aktuell zins lebensversicherung 12 February 2017 at 18:52 #

  jennifer- I didn't even realize I didn't get one black item! woot!FYI- a lot of the stuff I got was from their LOVE21 contemporary line which has a more modest fit. I usually have to size down in those items because they are made a bit larger than the regular clothes so you might try that line :)

  [Reply]

 15. kfz guenstig versicherung ändern 13 February 2017 at 19:08 #

  — sorry, forgot to mention that only 20% of users see the feature so far, it’s in limited beta. I don’t see it on my profile yet either. Not sure when it will be rolled out fully, I will have to find out.

  [Reply]


Tvoj komentar? Tebe ništa ne košta a meni puno znači