Naporna nedelja

Bila je to još jedna naporna nedelja. Bili smo na slavi kod roditelja moje drage, ugostili smo moju tetku tokom vikenda, prisustvovali polufinalu i finalu SerbiaOpen-a, ugostili kumove koji su tu u poseti, a tokom ove nedelje sam oslabio samo pola kilograma i po centimetar u struku, kukovima i nogama. Zlobnici će reći (i biće delimično u pravu) da obično pišem sutradan kada ne postignem rezultate, a kada su rezultati dobri onda napišem iste večeri. Istina je da mi treba neko vreme da se presaberem, i skupim energije za novi tekst i onda od vas dobijem potrebnu energiju za nastupajuću nedelju. Stvarno je bilo dosta toga i dosta toga mi je na umu da podelim sa vama, pa da počnemo…

Sveti Đorđe

Sveti Đorđe se u našem narodu slavi 6. maja. Po predanju on je ubio aždahu, a tokom praznika kojim se obeležava njegov dan, stradaju, po običaju naših slava, i mnogo pitomije životinje. Roditelji moje drage nisu izuzetak po tom pitanju, te je bila očekivana velika količina hrane i pića koju ja, naravno, nisam smeo da konzumiram. Ipak, imao sam specijalan tretman. MDT (moja draga tašta, već pomenuta u nekom od prethodnih tekstova) je posebno pripremila veliku količinu belog mesa, i primorala svog muža, a mog tasta, da posebno pripremi i određenu količinu pečuraka za mene. Fantastično. Nismo doduše merili gramažu, a usled drugih opcija ja sam ipak pojeo ono što je meni bilo namenjeno, ali u mnogo većoj količini nego što je trebalo. Jedan od razloga za ovakve rezultate.

Nisam napomenuo da je sistem putničkog transporta potpuno retardiran u Srbiji (ako idete na bilo koju destinaciju gde početna ili poslednja stanica nije Beograd). Tako, obzirom da ne postoji Vršac – Kikinda linija, organizovali smo Tour the Vojvodina i „svratili“ u Vršac po moju majku, obzirom da je ćale imao posla i nije mogao da ide na slavu. Naravno, nije mi na pamet padalo da se vraćam preko Vršca, te smo smislili da bi bilo super da odemo moja draga, moja majka i ja u Beograd, pa će ćale i batica da dođu po nju. U prilog je išlo i to što je moja tetka dolazila za vikend, pa će taman svi da se vide.

Teniski vikend

Tokom priprema za vikend dve žene, koje najviše volim, su planirano pripremile dve vrste hrane za velike obroke. Sarmice u zelju i juneće šnicle, dinstane (krčkane™) na malo maslinovog ulja i vodi. Sve bi bilo super da smo ih jeli u različitim obrocima, ali smo uglavnom tokom vikenda jeli šnicle, a sarmice koristili kao prilog. Šta reći…

Elem, došao je i teniski vikend, Đoković je odustao pa nismo baš bili orni da gledamo kao što bi trebalo. Dorućkovao sam po novom rasporedu, ali i ručao pre polaska. U odlasku na prepodnevni meč, u prolazu na keju su bili ljudi, promoteri Herba<nešto> preparata koji su merili prolaznicima BMI i procenat telesne masti. Preporuka: Ako želite da proverite BMI i procenat telesne masti, svratite do keja i folirajte se da ste zainteresovani, proverite podatke, ne može da škodi. Tetka je proverila svoj procenat, ja sam svoj već znao pa nisam hteo da smaram. Tokom boravka na tenisu tetka je u jednom trenutku uzela sladoled, a ja sam uzeo esspresso. Kapiram da svaki put kada imaš alternativu, kada ti se jede nešto da veoma lako iskuliraš. Problem je kada nemaš alternativu, a želiš nešto prisutno.

Prvo polufinale je prošlo, pa i drugo. Došao je i dan finala i mi nismo baš bili sigurni kada je tačno, neki su govorili u 14, neki u 16h. Onda je u 13:30, nebo posetilo zemlju i spustio se takav pljusak kakav se vidi obično tokom letnjih meseci. Mi smo bili u zaklonu u bašti kafića mirno pijuckajući naše kafe. Ušli smo u teniski kompleks i videli ekipu koja je uklanjala vodu sa terena. Teren su pripremili u 15h kada je i počelo finale. Ali u DUBLU! Tako smo odgledali finale dubla i konačno finale singla. Dodela nagrada, itd.

Odvezli smo tetku na autobus. Moja draga i ona su uzele nešto od peciva iz pekare. Ja sam iskulirao, grčka salata me je čekala kod kuće i već sam joj u mislima dodeljivao božanske osobine.

Ponedeljak

U ponedeljak je kuma odvezla kuma na aerodrom (oni žive u Švajcarskoj) pa je ona sa svojim bratom i sinom došla kod nas. Obzirom da oni nisu na dijeti, moja draga je pripremila dosta đakonija da ih ugosti. Sto je bio prepun svega, a mene je čekala grčka salata. Da se razumemo, već sam spomenuo alternativu, i stvarno mislim da je tako, ali je daleko drugačije kada neko kupi nešto, a ti imaš alternativu, ili imaš opciju da odeš sa nekog mesta. To je jedno. Ali kada je sve to tu, na dohvat ruke, u izobilju – to je jako veliki problem. Spomenuo sam već da me ponekad mame stvari tokom vikenda u Vršcu, one koje su tu, na dohvat ruke, dok tokom obroka nemam problem da jedem svoje umesto onoga što jedu ostali.

Tako je došao utorak i ja sam svratio kod Doktorke na redovan pregled. Merenje je pokazalo da sam oslabio pola kilograma, i izgubio po centimetar u struku, kukovima i nogama. Jako loše, ali jednostavno drago mi je što nisam prekršio „teškim krivičnim delom“, već sam samo zbog iskušenja povećavao količine hrane koju inače unosim.

Biće bolje sledeće nedelje. Ostajte dobro i podelite sa svojim prijateljima link ka Debeljuci.

3 komentara na “Naporna nedelja”

 1. Mags 12 May 2010 at 21:39 #

  Pročitano i podeljeno sa drugarima. Samo napred! :)

  [Reply]

 2. Marija 11 December 2010 at 23:15 #

  Pročitano sa oduševljenjem:) i naravno podeljeno sa prijateljima

  [Reply]

 3. alexandra 6 January 2011 at 15:02 #

  Nemam profil na face booku,sve me tera ka tome…..

  [Reply]


Tvoj komentar? Tebe ništa ne košta a meni puno znači