Maggi začini, drugi deo – “Rebarca”

Posustao sam sa dijetom. Održavanje i uzdržavanje mi nije išlo i prepustio sam se, opustio i zapustio. Onda su se javili stari poznanici sa kojima sam ranije “testirao” Maggi začine i pitali me da li sam i dalje zainteresovan za saradnju. Rekoh da jesam, ionako mi je bilo neophodno da se organizujem sa pripremom hrane. Ono u šta sam bio siguran jeste da su prošli put poslali veliki broj supa u kocki i začina za piletinu i mislio sam da će me konačno naterati da uđem u ritam. Sačekao sam neko vreme i paket je stigao. I gle iznenađenja. U njemu su se nalazili “novi proizvodi” koje je trebalo da testiram. Maggi začini za sočni svinjski vrat i Maggi začini za svinjska rebarca. Pogled mi je pao na kalendar i video sam da se bliži biZbuZZ gde sam imao ogromno iskušenje prošle godine. Rešio sam da se opustim i da zvanično novu turu “Debeljuca drugi deo” dijete započnem posle biZbuZZ-a. Tekst koji sledi nije namenjen osobama sa slabijim srcem i onima koji su na programu dijete.

Rebarca i debeljuca

Nekako su rebarca obeležila moju dijetu. Prvo smo u Beču na svakom koraku nailazili na njih kao lokalni specijalitet, pa sam izbegavao u svakoj prilici da ih probam, jer sam tada još uvek bio na rigoroznom režimu. Onda sam pred kraj najintenzivnijeg programa, po prvi put u životu bio u prilici da “vidim svoja rebarca” u ogledalu. Prvi put sam pred njima poklekao u Budimpešti letos, kada sam naručio nešto na mađarskom, a dobio rebarca. Rekao bih da nisam kriv ali greota da vas lažem.

Maggi rebarca

Moja draga je bila poprilično iznenađena mojom nabavkom tog dana. Rekao sam kratko – “Posle biZbuZZ-a se vraćam na dijetu, pa glupo da ne probamo sada kad možemo”. Klimnula je glavom. Rekao sam da ću sam spremiti, i brže bolje se pokupila iz kuhinje. Ja mnogo volim da kuvam. I moja draga mnogo voli kada ja kuvam. Ali niko ne voli da uđe u kuhinju posle mog kuvanja. Zato izbegavamo, osim u nekim specijalnim prilikama.

Priprema vam je verovatno već poznata, svi smo pisali o tome:

 1. Kupiš kilogram mesa, izvadiš kesu (dobije se u paketu),
 2. Staviš meso u kesu, pospeš Maggi začine preko toga i pečeš u rerni sat vremena
 3. Uživanje (na sopstvenu odgovornost)

Koraci vizuelno:

Prvi korak:
Drugi korak:
Treći korak:

Iz Maggija su stigli i ostali začini, između ostalog i začin za Sočni svinjski vrat, koji smo uspešno testirali i na junećem mesu i povrću.

E sad, put pod noge, idem na biZbuZZ 2011, a posle toga vam se vraća stari Debeljuca, sa svim iskustvima iz perioda (ne)održavanja težine i sa novim planom.


• Prethodni tekst: Debeljuca na TEDx-u

• Sledeći tekst: Ustupamo prostor

5 komentara na “Maggi začini, drugi deo – “Rebarca””

 1. Aki 2 November 2011 at 13:46 #

  Ha,ha,ha..na programu sam dijete blagog skidanja kilaze posle trudnoce….ali posto sam jos u fazi motivacije ipak cu procitati stranicu. …pozdrav

  [Reply]

 2. gromobran 23 November 2011 at 13:34 #

  Dobar predlog ! Nisam na dijeti tako da se uopšte ne dvoumim kako će izgledati moj naredni obrok !

  [Reply]

 3. David 29 March 2012 at 15:15 #

  Tako jednostavno i tako dobro!

  [Reply]

 4. Branislav 4 March 2013 at 21:14 #

  Ovakav recept sam probao prije par dana i mogu preporučiti. Pogotovo uz dobar prilog.

  [Reply]

 5. bebolino.rs 26 May 2016 at 21:05 #

  Izgledaju veoma ukusno, kao veliki gurman ovo cu da probam sa zadovoljstvom. Hvala za preporuku :P

  [Reply]


Tvoj komentar? Tebe ništa ne košta a meni puno znači