Kupovina morske ribe na srpskoj pijaci

Mali komentar za sredinu nedelje. Propisana dijeta uključuje konzumiranje morske ribe. U firmi imamo devojku koja se brine o tome da smo siti i srećni i svakog dana odlazi po doručak, pa isti donosi kod nas u kuhinju. Obzirom da nam je u blizini jedna od većih beogradskih pijaca, postoji i, na prvi pogled, veliki izbor opcija za doručak. Jednog dana sam se odlučio da to bude morska riba, orada. Obzirom da je ribarnica u kojoj kupujemo malo specifična koncept je sledeći – ako ne znamo šta želimo, sami nazovemo ribarnicu i dogovorimo šta želimo, a onda koleginica već to pokupi.

Razgovor:

 • Šta imate od morske ribe
 • <Nabrajanje>
 • Ok, molim vas 400gr orade, dolazi koleginica za pola sata da pokupi.
 • Ali mi nemamo oradu ispod 500gr
 • Pa dobro već, nije problem.

Hm, za pola sata stiže mi 650gr orade. Pa dobro kako nisu rekli da je najmanja morska riba od 600+ grama a ne “nema manje od 500″. Srpska posla, šta mi znamo šta je morska riba, pljeskavice obično znamo u gram koliko su teške, i odokativno. Nije baš fer da ti samo riba u obroku bude činilac koji košta 400+ dinara. Ali eto, opeče se čovek, dobije previše dok drži dijetu.

Usput, moja draga je pripremila umesto sarme “sarma musaku”, prema tetkinom savetu. To dođe otprilike: red kupusa pa red mlevenog (junećeg od buta) pa opet red kupusa pa opet red mesa pa tako preko nekoliko redova. Prste da poližeš, ko kaže da je dijeta teška.

Čitaj dalje: Još par kilograma


• Prethodni tekst: Prva kontrola

• Sledeći tekst: Još par kilograma

3 komentara na “Kupovina morske ribe na srpskoj pijaci”

 1. […] This post was mentioned on Twitter by Debeljuca. Debeljuca said: Kupovina morske ribe na srpskoj pijaci http://bit.ly/co8XYW […]

 2. damir 9 April 2012 at 23:25 #

  legendo, a je li mozes da mi javis ime ove tvoje doktorke, adresu ili telefon, radi eventualnog kontakta. i sam imam torbu kilograma viska koje skidam kojekakvim dijetama, ali nista ne djeluje. bio bih ti zahvalan ako bi mi javio pa da i ja probam na ovaj nacin smrsaviti.

  [Reply]

 3. Djuro 1 June 2014 at 10:16 #

  Poštovani, pošto sam sličnih gabarita kao sa početka priče voleo bih da posetim Doktorku, te Vas ovim putem molim za kontakt.
  Unapred hvala.

  [Reply]


Tvoj komentar? Tebe ništa ne košta a meni puno znači