40 kilograma za šest meseci

Da, došao je i taj dan, deveti avgust. Navršilo se šest meseci od kako sam na ovom programu. Još jedna nedelja je prošla i nisam baš nešto mnogo oslabio u kilogramima, samo 700 grama, ali taman dovoljno da mogu ponosno da kažem da sam oslabio čak 40 kilograma za ovih šest meseci. Mnogo toga dobrog, i nešto lošeg, je prošlo, kao i u svakom životu kad pogledaš retrospektivu poslednjih šest meseci, ali sam gotovo siguran da se desilo jako mnogo dobrih stvari, koje sam sam izazvao baš zbog toga što sam rešio da promenim svoj život.

Demonstracija

Evo kako izgleda manjak od 40 kilograma. Nije u pitanju Fotošop, to su moje omiljene demonstracione farmerke i ja, samo fali “koji” kilogram. Nemojte zameriti na kvalitetu fotografije, moja draga je ponela onaj bolji fotoaparat i otišla kod kume na par dana. Hteo sam da se slikam u kupatilu, vidim da je to sad popularno, ali odustao sam. Čak i ako pomislite da sam otišao i kupio najveće farmerke koje su imali, stvarno jesam, ali prošlog leta u ovo vreme. Tada sam kupio te farmerke i stvarno tražio najveće koje imaju. Tada je to bio jedini način da nađem nešto za sebe. Slika jeste zastrašujuća, ali, kao na Telešopu, – TO NIJE SVE! Da, ostalo mi je još desetak kilograma da skinem, i onda da se naviknem da tu težinu održavam. Usput, možete pogledati sliku u istim farmerkama kada sam govorio o efektima dijete posle dva meseca.

Često, razgovaram sa ljudima o raznim temama u poslednje vreme, pa eto da odgovorim na neka često postavljana pitanja.

Višak kože

Jako često čujem ovo pitanje, ljudima je malo neprijatno da pitaju, ali meni nije problem ni da pokažem, i kao što možete delimično videti na slici, nemam viška kože. Ne tegli se, i ne visi. I ne koristim nikakve kreme i slično za to. Moram da priznam da je ostalo malo, baš jako malo, kada raširim ruke u visini ramena, postoji jedan jako mali deo koji visi ispod tricepsa, ali po osećaju nije prazan već u njemu ima još masti pa kapiram da kada skinem još malo povući će se i to. Jedan od razloga za ovo jeste što sam još uvek relativno mlad počeo sa svim ovim. Drugi razlog je što i većina ljudi koji se na ovaj način rešavaju viška kilograma nema višak kože, malo smo zastrašeni “Doktorima za debljinu” sa Travel kanala pa mislimo da svakome mora da visi koža. Većina slučajeva tamo ima daleko više od 100% viška, i oni slabe pomoću gastričnog baj pasa i to veoma naglo. Takođe, oni nisu klinika za mršavljenje, već klinika za plastičnu hirurgiju, oni namerno prikazuju slučajeve kojima na kraju moraju da odstrane višak kože. I šta je to proizvelo? Proizvelo je dodatni izgovor debeljucama, da se plaše mršavljenja, jer će ostati koža da im visi. Neće, opustite se.

Da li je zdravo?

Mislim da jeste. Koliko god možda bilo nezdravo, nije teško da bude zdravije od uobičajene ishrane koju sam imao dok nisam započeo ovaj program. Unosim u sebe čiste proteine (riba i belo meso, jednom nedeljno jaja, niskomasni mlečni proizvodi), čisto povrće (obično sezonsko kada je dostupno), čisto voće (opet sezonsko), znatno više tečnosti (voda i čaj). Izbacio sam, iz redovne ishrane, masno meso, naročito svinjskog porekla, industrijske priloge (majonez, kečap), punomasne mlečne proizvode (pavlaka, kajmak, kačkavalj), šećere (uspešno ubacivši voće koje sam jako retko jeo u redovan raspored), sve vrste industrijskih sokova (pogledati supstituciju voćem). I sad kada se to pogleda da li je zdravo? Možda u nekom pogledu nije, ali je daleko zdravije od onoga na čemu sam bio.

Sledeće nedelje ću ponovo uraditi rezultate krvi, šest ili sedam stavki mi je Doktorka podvukla crvenom olovkom. Nadam se da će sledeće nedelje koristiti neku drugu boju.

Da li je naglo?

Jeste. I nije. Znam za one koji su izgubili brže. Znam za ljude koji su izgubili sporije (prijatelj je kod redovnog nutricioniste izgubio 80 kg za dve godine). Doktorka je planirala prosek od 2,5 kg nedeljno. Daleko sam sada od tog proseka, išlo je tako u početku, ali su se razni događaji umešali, plus se par puta telo pobunilo i nije htelo dalje, malo i ja ponekad prekršim raspored pa to ne ide tim prosekom koji je ona planirala. Ali ja idem dalje. Ne mislim da je naglo, jer znam da može brže. Sa druge strane, često se pitam “Da je sporije, da li bih imao snage i volje da istrajem?” Jako mnogo energije proizvodi taj stalni napredak. Sećam se kada su me ubile u pojam tri nedelje kada ništa nisam oslabio, a pridržavao sam se rasporeda.

Da li je teško?

Nije. Prijatelj kojeg sam spomenuo mi je rekao da je otišao u kliniku i da su mu dali program, zakazali pregled za mesec dana, dobio je raspored jedenja, jelovnik, rituale, pa ti lepo udri po svom. Istrajao je. Ali je imao jaku volju. I jako velike krize. Nije smeo da ode do prodavnice u nabavku, jer se plašio da će tamo uzeti prvu stvar koja mu se jede i pojesti. On je čovek koji je zadužen za hosting ovog bloga, koji sam započeo baš negde oko mesec dana posle početka ovog programa. Kada je došao po novac kod mene pričali smo i upoređivali programe. Bilo mi je smešno šta su mu sve dali i kakav mu je program bio. Moj je bio super u poređenju sa njegovim, gotovo da se nisam odricao bilo čega velikog. Nije bilo prevelike promene ritma. Međutim sve stavke koje je naveo: pet obroka, ran doručak, voda pre obroka, i slično, sam ja postepeno uvodio vremenom u svoj program i sada moj program jako mnogo liči na njegov, ali ja nisam imao te velike krize koje je on imao kada je naglo morao da promeni svoj celodnevni ritam. To je prednost ovakvog pristupa što ti svakog meseca uvodi po jedan novi ritual, ti ga lagano prihvataš i stalno održavaš ritam mršavljenja.

Kako se osećam?

Fantastično. Za ovih šest meseci stvarno sam promenio svoj život. Takođe upoznao sam jako mnogo novih, divnih ljudi. Verovatno bih neke od njih upoznao i normalnim tokovima, ali kada oko sebe odašiljaš dobru energiju, privlačiš nekako dobru energiju i da ti se vrati. Ovaj blog mi je omogućio da upoznam fantastične ljude, posebno blogersko-tviterašku ekipu, upoznajem ljude koje sam motivisao da nešto promene u životu, ljude koje nikada pre ovog bloga nisam znao. Potpune strance. Zapanjujuće iskustvo.

Svi smo pomalo narcisoidni, potpuno me ispunjava i daje dodatnu energiju kada na svakom koraku naletiš na nekoga koga znaš od ranije pa taj neko bude zabezeknut transformaciom koju vidi ispred sebe. To je posebna priča. Čak malo i hvatam sebe da preterujem, da ponekad kada mi treba energije namerno idem da se vidim sa nekim ko će biti fasciniran. Treba mi ta podrška, možda nije ispravno, ali eto priznajem.

Pozdravi, želje i čestitke

Puno hvala svima na ovih šest meseci praćenja i podrške, kako čitaocima tako i svim onim dragim ljudima u mom okruženju koji su uz mene i daju mi tu potrebnu energiju. Poseban pozdrav onima koje je ovaj blog pokrenuo da nešto urade sa svojim životom. Poseban pozdrav prijatelju koji je završio svoju drugu nedelju programa i koji već planira da napiše jedan od gostujućih tekstova o svojim iskustvima.

p.s. Podelite ovo sa prijateljima putem Fejsa ili Tvitera, “vas ništa ne košta, a meni puno znači”, i nikad se ne zna da li će neki vaš prijatelj rešiti da promeni nešto u životu putem linka koji ste mu baš vi dali. I bacite neki komentar, želju, pitanje ili čestitku.


• Prethodni tekst: MotivaKcija

• Sledeći tekst: Rezultati su najbitniji

109 komentara na “40 kilograma za šest meseci”

 1. jasmanac 10 August 2010 at 10:38 #

  Cestitam na ovom ogromnom uspehu! Kako god bilo, ipak nije lako izdrzati 6 meseci pa je iz toga razloga ovo zaista veliki uspeh.

  Bas sam juce sa Teodorom pricao upravo o ovim stvarima, da li je zdravo to sto sam za dve nedelje skinuo 5,5kg. Pitah je da nije to mnogo? Medjutim, zajedno smo dosli do istog zakljucka kao i ti, zdravije je nego sto je bilo ranije.

  Sa druge strane, ja zaista ne primecujem da mi “nesto fali” sto sam skinuo te kilograme. Cak naprotiv, kada me Doktorka pita kako se osecam ja se uvek nasmejem i kazem da se osecam odlicno jer prosto “pucam” od energije.

  [Reply]

 2. Orchid_girl 10 August 2010 at 11:03 #

  Cestitam, cestitam, cestitam!!!!!!!!!!!
  To je neverovatan uspeh!

  [Reply]

 3. Ivan Minic 10 August 2010 at 11:20 #

  Respect!

  [Reply]

 4. Ninurina 10 August 2010 at 13:20 #

  Svaka čast! Lepa okrugla cifra! :)

  Sviđa mi se ova varijanta kad upadneš u krizu što odeš da se vidiš s nekim ko će biti fasciniran. Ne vidim u tome ništa loše! Ionako biste se videli u nekom trenutku, a što da ne baš tad kad je tebi potrebno! Win win situacija! :))

  Samo tako nastavi!

  [Reply]

 5. Antun 10 August 2010 at 20:06 #

  Čestitke!
  Mene zanima samo par stvari:
  – da li si trenirao tokom ovih 6 mjeseci? Odnosno, smatraš li da je dovoljno samo posložiti prehranu kako treba ili si se bavio i nekom sportskom aktivnošću?
  – Koji ti je omjer ugljikohidrata, proteina i masti u prehrani?
  – Tko je točno doktorka? Odnosno, za šta je specijalista? :)
  Pitam jer i sam želim početi raditi na višku svojih kg, i rado bih našao svoju “doktrorku” s kojom bih prolazio sličan put, od mjerenja do prehrane i dalje. A ne znam šta da tražim, doktora opće prakse, nutricionistu, nešto treće?
  – odakle ti ovaj zgodan graf gore, baš mi se sviđa :)

  Hvala unaprijed na odgovorima i sretno ti dalje!

  [Reply]

 6. Debeljuca 10 August 2010 at 20:48 #

  @jasmanac – znam taj osećaj, biće prisutan tokom čitavog programa

  @Orchid – hvala na podršci, kao i uvek

  @ivan – moramo da pričamo uskoro

  @ninurina – hvala, ti si jedan od primera zašto volim što sam uopšte započeo ovaj blog

  @antun
  1) Trenirao sam kada sam spao ispod 110 kilograma, drugar mi je na neku foru prema visini izračunao da tada mogu da počnem bez problema sa srcem, počeo sam sa 4 serije po 12 trbušnjaka i 12 sklekova sa pauzama i unošenjem vode između serija. Po istoj logici izračunao mi je da kada dođem ispod 95 mogu da počnem i da trčim, bez problema za kolena
  2) ne bih znao tačno jer bi onda neko rekao da nisam u pravu, recimo da je najveći procenat proteina, kroz niskomasno meso (riba, pileće belo, čista junetina) niskomasne mlečne proizvode (jogurt), sa dovoljnom količinom vitamina i šećera samo kroz povrće i voće. Konkretan odnos ne postoji jer stalno tumbamo.
  3) Doktorka je nutricionista. Ali je isto tako i psiholog, pa umesto da ti na dijetu gleda kroz prizmu nutricionizma, ona gleda sa psihičke strane i implementira zdrave navike u tvoj svakodnevni život. Potraži definitivno nutricionistu.

  [Reply]

 7. Joker 10 August 2010 at 21:22 #

  Čestitke od mene na upornosti i istrajnosti. Ja sam pre dve godine za 6 meseci oslabio 26 kg. Uspevam da održavam težinu sa nekim oscilacijama +- 3kg. Ja sam brojao kalorije i na taj način se rešio viška kilograma.

  [Reply]

 8. […] dešavanja Ivana Ćosića tokom celokupnog tretmana   držanja dijete, čiji je rezultat – u šest meseci 40 kg manje, pod sloganom dijete (menjanja životnog […]

 9. […] dešavanja Ivana Ćosića tokom celokupnog tretmana   držanja dijete, čiji je rezultat – u šest meseci 40 kg manje, pod sloganom dijete (menjanja životnog […]

 10. […] naslov ovog blog posta će mnogima upasti u oko i ne verujem da će odoleti ne pročitati ga.  40 kilograma za šest meseci CITAT: ………Fantastično. Za ovih šest meseci stvarno sam promenio svoj život. […]

 11. nastasja 13 August 2010 at 02:53 #

  SJAJNO!!! svaka cast, cestitam na postignutom uspehu! ;) samo dalje odrzavaj! :)
  share-ovala sam na fb :)

  [Reply]

 12. Shazam 15 August 2010 at 00:06 #

  A, jel nije problem da se dobije kontakt od Doktorke, citam textove, ali nigde nisam nasao ime i prezime, jer lepo je da se radujemo tvom uspehu, ali bi mi jos bilo lepse da se radujem svom uspehu :)

  [Reply]

 13. Debeljuca 15 August 2010 at 01:56 #

  @Shazam – blog nije namenjen kao direktna reklama za Doktorku, zato i nisam stavio nigde broj telefona i slicno, vec ko trazi dobije na mail, poslao sam ti poruku.

  [Reply]

  Ana Reply:

  Svaka cast! Sada imamo isto kg a ja sam 5cm niza. Nije u redu!
  Jel mogu i ja da dobijem kontakt Doktorke?

  [Reply]

 14. Shazam 15 August 2010 at 07:53 #

  Hvala puno!

  [Reply]

 15. Borislava 16 August 2010 at 21:08 #

  Draga Debeljuco,
  ili drage debeljuce :), iskreno sam impresionirana blogom, od srca sve najbolje – ovo je fenomenalno :).

  [Reply]

 16. Borislava 16 August 2010 at 21:12 #

  Sad videh da pominjete nutricioniste; u Novom Sadu su u Higijenskom zavodu, I sprat, soba 43. Koliko znam, potrebno je zakazivanje, a zakazuju u okviru nedelju dana.

  Ako Debeljuca dozvoli (izvinjenje, ne znam kakva su “pravila kuće” :), mogu da preporučim određene osobe.

  Još jednom srdačan pozdrav i sve najbolje i domaćinima i svima koji žele da ozdrave :).

  [Reply]

 17. Veroljub 17 August 2010 at 12:02 #

  Vratih se sa mora i još jedna lepa vest. Baš mi je drago…

  Ovaj blog je specijalno mesto na našem internetu.. svaka čast za tebe i za sve što si napravio: od lične promene do ovog sajta!

  [Reply]

 18. Gvozden 20 August 2010 at 16:33 #

  Prvo na DZ sad i ovde, cestitam na ovakvom uspehu. Kad si poceo sa pisanjem svega ovoga i dijetom nisam verovao da cesh uspeti bas toliko da smrsas. Drago mi je da nisam bio u pravu! :)
  Moram naci snage i volje da i ja podjem tvojim stopama. Daj mi broj dr jer bih bash ozbiljno ovom da pristupim
  Pozz.

  [Reply]

 19. Debeljuca 23 August 2010 at 08:25 #

  Hvala Gvozdene na lepim recima, poslao sam ti broj

  [Reply]

 20. Dule 6 September 2010 at 01:52 #

  Pozdrav, svaka cast na ovome.. Ja moram da skinem nekih 10-15 kila da se vratim u kakvu takvu normalu.. Video sam pocetak bloga na DZu i ovo je neverovatno inspirativno.

  Zanima me samo kako si racunao tacno da li mozes da trcis ili ne sa tvojim odnosom tezine i visine. Isto to i za cardio vezbe..

  Poz

  [Reply]

 21. debeljuca 6 September 2010 at 07:23 #

  Drugari su mi to izračunali koji se bave fitnesom.

  Možda po BMI-u, verovatno jer su tražili moju visinu

  BMI 35 + 3kg = vežbe
  BMI 30 + 3kg = napor za kolena (trčanje)

  ili možda

  Visina (-100) + 45 = vežbe
  Visina (-100) + 20 = trčanje

  Stvarno ne znam, možda je kompleksnije

  [Reply]

 22. Dule 7 September 2010 at 13:46 #

  Hvala na info.. Videcu da se raspitam..
  Bojim se za svoja kolena jer sam i ja dobio dobar visak u zadnjih 2-3 godine.. ;)

  [Reply]

 23. Charolija 7 September 2010 at 14:06 #

  Zaista ti čestitam od srca. Svaka čast i sigurna sam da ćeš ostvariti svoj cilj. :D

  [Reply]

 24. Matori 19 September 2010 at 09:11 #

  Extra,interesuje me adresa doktorke ili neki kontakt podatak.hvala unapred.

  [Reply]

 25. Borislava 19 September 2010 at 09:31 #

  @Matori,
  izvinite, da li je pitanje meni upućeno? :)

  [Reply]

 26. Debeljuca 19 September 2010 at 21:57 #

  @matori

  U tekstu http://debeljuca.com/moja-doktorka sam objasnio moju saradnju sa Doktorkom i postavio adresu na njen blog, sa desne strane imate njen broj telefona

  [Reply]

 27. […] BlogOpen je okupio preko 150 postojećih blogera i svih koji žele blogati. Vladimir Stanković Dedabor otvorio je konferenciju s vrlo zanimljivim predavanjem o bloganju kao načinu života, a Ivan Ćosić ju je zatvorio dizajnerski predivnim predavanjem o motivaciji u bloganju i tome kako je izgubio 40 kilograma u šest mjeseci. […]

 28. Mladen 12 October 2010 at 12:32 #

  Bok. Jel ima negdje neki popis svih stvari šta si radio i koristio? I dali se bojiš da će se kile vratiti?

  Hvala!

  [Reply]

 29. Debeljuca 12 October 2010 at 12:36 #

  Za delimican odgovor ces nazalost morati da ili procitas ceo blog unazad ili da sacekas knjigu. Ovo je opet blog o iskustvima a ne o tutorijalima kako oslabiti, mada sam se uvek trudio da dam neki savet kada je to bilo moguce.

  Mozes delimicno procitati i blog moje doktorke
  http://branka-mirkovic-nutricionista.blogspot.com/

  ima i tu saveta…

  pozdrav i dobrodosao na debeljucu

  [Reply]

 30. Mladen 12 October 2010 at 13:46 #

  Budem onda prošao cijeli blog, hvala!

  [Reply]

 31. […] BlogOpen je okupio preko 150 postojećih blogera i svih koji žele blogati. Vladimir Stanković Dedaborotvorio je konferenciju s vrlo zanimljivim predavanjem o bloganju kao načinu života, a Ivan Ćosić ju je zatvorio dizajnerski predivnim predavanjem o motivaciji u bloganju i tome kako je izgubio 40 kilograma u šest mjeseci. […]

 32. heavy B 24 October 2010 at 10:04 #

  kako doći do programa koji ste koristili,145kg 172cm visine, jedva hodam od bolova u kičmi od težine.Radim sedeći posao-vozač, sedim puno za kompjuterom i slabo se krećem jer ne mogu da predjem više od 200m a da me kičma ne zaboli i da se ne zadišem, imam i spondilozu.Držao sam par puta Atkinsonovu dijetu i lapo sam skidao ali izdržim dve nedelje i opet vratim kilažu.Unapred zahvalan heavy B.

  [Reply]

 33. Sladjana 31 October 2010 at 19:49 #

  Dakle, ovako. Procitala sam za jedan dan tvoje tekstove do 10-og avgusta. Vec sam potpuno fascinirana, i veruj, ovo sam sela da otkucam usred jednog od mojih ubilackih treninga. Do ovog momenta sam mislila da je to sto ti postizes fenomenalno, medjutim,u mojoj glavi,kao da se to desavalo u nekoj drugoj dimenziji…ali, setih se jednog od tekstova u kome kazes:”drugacije,drugacije, drugacije”-i resih da odmah prekinem svoje “poricanje problema”, i URADIM nesto drugacije :) Naime, ja sam fitnes trener (?!), imam nekih, po mom misljenju 5kg viska sa kojima stalno kuburim,i…nije u pitanju SAMO to. U pitanju je to sto ZNAM da se nezdravo hranim, to sto znam da od kada znam za sebe imam povisene vrednosti triglicerida, nekada sam imala 12-14kg viska, to sam skinula, isla na 52kg (na 170cm visine), vracala se na 60kg, pa na 63kg, pa na 56kg…sada imam 63kg… Oprosti na ovom izlivu frustracija, i ocajanju, ali nesto mi ocigledno nedostaje, iako se trudim da sve vreme pricam i razmisljam o zdravom zivotu, REDOVNO treniram, u sjajnoj sam kondiciji,bla,bla…ali tu sve staje. Kad trebam da primenim nesto-nemocna sam da se oduprem… Opet kazem, fascinirana sam tvojom voljom, snagom,istrajnoscu-nastavicu sa pracenjem, i imam veliku molbu. Mogu li ja da dobijem Doktorkin broj? Hvala ti puno u svakom slucaju, veruj da si svojim tekstovima vec mnogo uradio za mene-pokrenula sam se da bar priznam problem. Hvala, svaka cast!

  [Reply]

 34. debeljuca 31 October 2010 at 20:01 #

  Vidim da si nestrpljiva, u nekom od sledecih tekstova sam napisao adresu doktorkinog bloga, ali poslao sam ti i mail ako je bas frka :D

  [Reply]

 35. Sladjana 1 November 2010 at 17:10 #

  HVALA :)

  [Reply]

 36. Vesna 11 November 2010 at 12:15 #

  Svaka cast za upornost i istrajnost…nemam reci, tvoja fotografija sa farkama govori sve!!!

  [Reply]

 37. Ines 15 November 2010 at 12:24 #

  Fenomenalno,
  ja sam tek jutros pročitala sve o “Debeljuci”…
  a od 3.novembra sam i ja na “režimu”, i treniram pilates 3 puta nedeljno, a osećam se kao da lebdim u oblacima! Samopouzdanje mi se vratilo, i potpuno razumem sve što si pisao…, s tim što ja planiram još mesec dana, jer sam imala 71 kg, sad imam 65 a na 60 ću da stanem i da održavam zdravom ishranom i vežbanjem. Shvatila sam da sam postigla veliki uspeh odricanjem od sitnih zadovoljstava, koja su trenutna.
  Puno uspeha ti želim i nadam se da ćemo istrajati u ovoj zdravoj ideji!

  [Reply]

 38. […] 40 kilograma za šest meseci je ono što u najkraćem izdvaja bivšeg Debeljucu. Medjutim, to je samo jedan post na njegovom blogu kojim je Ivan svima dao na znanje da se može kad se hoće. […]

 39. Tasia 5 January 2011 at 11:14 #

  Iskrene cestitke od mene !!! Sad samo disciplina i nikad vise taj visak kg. :-)

  Nemam problema sa kg , ali mislim da cu vas blog procitati od pocetka do kraja ….

  [Reply]

 40. Tamarica 7 January 2011 at 20:24 #

  ako si to ti na slici, cestitam od sveg srca!!! nemam reci, odusevljena sam, uvek sam govorila samo red, rad i disciplina mogu da naprave tako velike promene. nazalost ne mozemo se svi pohvaliti time, ali na srecu ima ljudi koji mogu da prenesu svoje iskustvo i motivisi druge da podju njihovim stopama.
  Hvala

  [Reply]

 41. debeljuca 8 January 2011 at 01:42 #

  @tamarica – jesam ja sam, hvala ti

  [Reply]

  jelena Reply:

  Molim Vas budite ljubazni i posaljite mi kontakt Vase doktorke. Imam previse kilograma, koje ne mogu da skinem vec dve godine posle porodjaja. Zaista bi mi znacila pomoc. Unapred hvala.

  [Reply]

 42. deni64 14 January 2011 at 16:15 #

  Stvarno si me motivirao,to zreba izdrzati.Puno si toga napisao i jedva cekam da sve procitam:)

  [Reply]

 43. Tash 21 June 2011 at 14:45 #

  Znači, ipak je moguće! Nemaš pojma koliko si me prodrmao ovim svojim tekstovima, čini mi se da sam otvorila oči poslije dugog mraka. Nastojaću da iskoristim momenat – na dobrom sam putu.

  [Reply]

 44. Ivana 14 July 2011 at 22:48 #

  Oduševljena sam tvojim uspehom. Retki su oni koji izdrže u dijeti do kraja. Kako je moguće doći do “doktorke”?

  [Reply]

 45. Ana 28 July 2011 at 01:28 #

  Fantastično! Bravo!
  Oduševljena sam iako još nisam ni pročitala ceo blog. A već sam počela svoj, uz program zdrave ishrane-dijete, ali ne brzinske-10kg za 10 dana i slične nebuloze…
  Pre dve godine sam išla kod nutricioniste i imam taj program, isto je bilo leto, poslužiće, za sada. Trenutno mi je kinta potrebna za neka putovanja, pa će Doktorka pričekati :) Ali ja i bez nje okrećem novi list-velikim delom zahvaljujući tebi! Hvala!!!
  Blog sam tek počela, baci pogled ponekad! :))
  Puno pozdrava!
  Ana

  [Reply]

  anna Reply:

  svaka cas,….. neophodna mi je pomoc,..ako mozes posalji mi na email otp nacin ishrane i sta si jeo ! ja sam vec nekih 3,4 meseca na nekoj dijeti nutricioniste ,.. ali nazalost jako sporo ide :(( ,… a zelim da oslabim jakooooooo

  [Reply]

 46. Mirko 14 September 2011 at 11:14 #

  Debeljuco, ako nije problem da dobijem kontakt te tvoje doktorice. Hvala puno unapred

  [Reply]

 47. Jasmina 29 September 2011 at 12:32 #

  I od mene same cestitke bravo za uspjeh!
  Slucajno pokusavajuci po ko zna koji put naci idelano rejesenje za visak kilograma svojih, naidoh na ovaj blog, dnevnik i odusevila sam se zaista.
  jednostavnost pisanja kao prvo, a onda i ustrajnost i uspjeh!
  Vjerujem da nisam jedina i da vjerovatno negdje vec stoji ispisano al rado bih da znam sta je najbolje za dorucak uzimati tokom ovakve dijete?
  Vec upraznjavam vecinu stvari al me dorucak nekako uvijek `zbuni` :) hvala mnogo unaprijed i cestitke jos jednaput!

  [Reply]

 48. Anita 12 October 2011 at 08:47 #

  Svaka Cast ja nebi mogla!!!!!!! :P <3

  [Reply]

 49. Ivana 17 January 2012 at 15:47 #

  Oduševljena sam tvojim uspehom. Retki su oni koji izdrže u dijeti do kraja. Kako je moguće doći do “doktorke”?

  [Reply]

  BOBANA Reply:

  SVAKA CAST NA OVAKVOM USPEHU,DALI MI MOZETE POSLATI IME DOKTORKE I BROJ TEL,UNAPRED HVALA

  [Reply]

 50. Moria 19 June 2012 at 19:19 #

  Svaka cast na ovako dobrim rezultatima. Da li mozes da mi posaljes u mailu kontakt Doktorke i gde se nalazi itd malo informacija bi mi jako koristilo :)

  [Reply]


Tvoj komentar? Tebe ništa ne košta a meni puno znači